Szülői hatékonyságnövelés és a felnőtt (például homeoffice munkatárs) szerepek összeegyeztetése a járványhelyzet okozta karantén idején

Szülői hatékonyságnövelés rövid leírása

Kulcsszavak: szülői hatékonyságnövelés, hahatékony szülő-gyerek kommunikáció, Idő strukturálás.

A jelenlegi -vírus okozta- élethelyzet precedens nélküli hazánkban, így számos kihívást rejt magában. A bezárt óvodák, iskolák, a nagyszülői korosztály fokozott védelme, különösen nehéz szerepbe hozza a szülőket, akiknek

egyszerre kell helytállniuk szülői és dolgozó szerepükben is. .

Kiemelkedően fontos a gyerekek érzelmi biztonságának helyreállítása, mely a helyes szülő-gyerek kommunikációval, a napirend kialakításával elérhető. A hatékony idő strukturálás elengedhetetlen ahhoz, hogy a szülő a megváltozott körülmények ellenére, az élet minden területén helyt tudjon állni.

A visszajelzések alapján az előadás sorozaton, tanácsadáson részt vett szülők sokkal tudatosabban kezelik a jelenlegi, kontrollvesztettséggel jellemezhető nehéz élethelyzetet és napi szinten alkalmazzák a tanult kommunikációs, gyermeknevelési és idő beosztást segítő módszereket.

MIRŐL SZÓL A KÉPZÉS?

Home office-ban dolgozó szülők számára ajánljuk a képzést, akik szeretnék hatékonyabban beosztani idejüket, úgy, hogy mind a munkahelyük elvárásainak, mind a családi élet-és gyermekeik igényeinek is képesek legyenek megfelelni.

Aki azt éli meg, hogy kicsúszott a keze közül a kontroll, és szeretné visszakapni régi hatékonyságát, és vágyik rá, hogy a mostani helyzetben bővüljön a megküzdési és szülői eszköztára, mely segítségével képes lesz gyermekeire hatni és az idejével jobban gazdálkodni.

A tréning törzsanyaga a mostani helyzet lélektani sajátosságait tárja fel, és készíti fel a résztvevőket az elkövetkező időszak kihívásaira, nehézségeivel való megküzdésre. Központi témánk, a gyerekekkel való helyes kommunikáció, és a szülői eszköztár bővítése, olyan módon, hogy a szülő az élet más területein is hatékonyabb időbeosztásra és nagyobb teljesítményre legyen képes. Az interaktív előadás után van lehetőség személyre szabottan kérdezni, így konkrét egyéni problémák megoldásár is van mód, személyre szabott módszerekkel.

MILYEN ÉLETHELYZETEK MIATT ÉRDEMES BŐVÍTENI SZÜLŐI ESZKÖZTÁRÁT?

Jelen élethelyzetben összemosódik a magánélet és a munkahelyi környezet tere. Ha vágyik rá, hogy ismét nagyobb irányítása legyen saját élete felett, ha szeretne hatékonyabban működni, mind szülői, mind dolgozói szerepköreiben. Érdemes részt vennie, amennyiben tapasztalt már saját magán hasonlót:

 • Frusztrációt él át, mert úgy érzi, se otthon, se a munkahelyén nem tud megfelelni.
 • Ha előfordul, hogy elveszíti türelmét a gyerekeivel.
 • Ha úgy érzi elúszik a nap, és nem sikerül jól beosztani saját és gyerekei idejét.

MI FOG VÁLTOZNI, MIUTÁN ELVÉGEZTE EZT A TRÉNINGET? MIRE LESZ KÉPES?

 • A résztvevők új módszerek birtokába kerülnek, mellyel pontosabban felismerhetik gyermekeik érzelmi szükségleteit.
 • Tudnak majd változatos, egyénre, saját családra szabott módszerekkel hatékonyan kommunikálni gyerekeikkel.
 • Képesek lesznek olyan módon kialakítani az új élethelyzetre szabott napirendjüket, melyben saját és gyermekeik igénye is érvényesül

SZÜLŐI HATÉKONYSÁGNÖVELÉS

 • Családi minták, hozott gyermeknevelési stratégiák felismerése
 • Gyerekekre jellemző pszichés és viselkedéses tünetek megismerése
 • Rendszerszemlélet: családi kommunikációs mintázat okai
 • Szülői eszköztár bővítése, módszerek elsajátítása
 • Tipikus gyermekkori tünetek enyhítése
 • Konkrét példák a szorongás, akaratosság és az agresszió kezelésére
 • Napirend kialakítás alapelvei, idő strukturálás

TRÉNING MÓDSZERTANA

Képzéseinket igazítva az online tanulás sajátosságaihoz, kihasználva az online tér nyújtotta lehetőségeit, az alábbi struktúrát javasoljuk:

 1. Bevezető, ráhangoló, témaelőkészítő anyagok (pl. 5-15 perces videók) küldése (Témák: Elég jó karanténszülőség, hogyan állítsuk helyre a gyermek érzelmi biztonságát, szülői és dolgozói szerepek összeegyeztetése, hatékony kommunikáció a gyerekekkel a jelenlegi járványügyi helyzetről, szorongáscsökkentés és indulatkezelés felnőtteknek és gyerekeknek)
 2. Online élő oktatás (70 perc)
 3. Nyílt kérdések és válaszok (a csoport előtt, nyilvánosan feltehető kérdések: 45 perc)
 4. Egyéni konzultációk biztosítása a munkatársaknak (igény szerint 20-45 perc per fő)

KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

FÉL NAP (1 óra 15 perc előadás x 3 alkalom, 45 perc a kérdésekre, módszer egyénre szabására alkalmanként. 3 alkalom összesen, 1 alkalom 2 órás)

TRÉNERÜNK:

Deliága Éva okleveles pszichológus, integratív gyermekterapeuta több, mint 17 éve foglalkozik pszichológiai ismeretterjesztéssel, összegezve és közérthető módon átadva családokkal és gyerekekkel végzett szakmai tapasztalatát. Rendszeres média jelenlétével mind a televíziós megkeresések, mind az online média, és a nyomtatott sajtó keretei között kifejti pszicho-edukációs tevékenységét, csakúgy, mint a blogján és szakmai facebook oldalán megjelent cikkei, bejegyzései által. Eddig megjelent 3 könyve, több, mint 15 ezer példányban kelt el. Rendszeresen vállal előadásokat és tréningeket gyermeknevelést és családi életet érintő témákban. Budapesten praktizál az általa alapított Belvárosi Psziché Műhelyben. A karantén ideje alatt hetente jelentkezik élő facebook előadásával, melyben szülői kérdésekre válaszol, alkalmanként, több, mint 25 ezer szülőnek nyújtva útmutatást.

Vélemények trénerünkről az interaktív szülői hatékonyságnövelő előadások kapcsán:

 • Rendkívül figyelemre méltó előadás! Remélem újra nézhető lesz, sok szülőnek ad majd eligazitást. Töltekezni lehet belőle.
 • “Köszönöm, kaptam válaszokat a kérdéseimre. Már hallgatni is megnyugtató volt.”
 • “Az oktató nagy tapasztalattal rendelkező, empatikus, hiteles személyiség, aki nagyon szépen artikulál, öröm volt hallgatni.”

Érdeklődés további információkról

Kérjük, hogy az alábbi mezők kitöltésével minél pontosabban írják le elképzelésüket, kérésüket. A cégre és igényre vonatkozó mezők kitöltése nem kötelező, ám több információ birtokában pontosabb választ tudunk adni. Az információkérés nem minősül ajánlatkérésnek.
Információkérése a TréningPartner Kft. központi e-mailcímére érkezik, amelyhez csak munkatársainknak van hozzáférése. Az adatok kezelésére adatkezelési tájékoztatónk vonatkozik.

Kapcsolattartó adatai
pl. 06704160699
* szükséges a kitöltése az információkéréshez