Coaching

MIT JELENTHET A COACHING AZ ÖN SZÁMÁRA?

Támogató kapcsolatot, melynek célja, hogy fejlessze egyéni képességeit és növelje munkájának hatékonyságát. A coaching nagyban segíti Önt céljai megfogalmazásában és elérésében, hiszen minden vezetőnek szüksége lehet egy beszélgetőtársra, ha elakad egy munkahelyi helyzetben. Ilyen szakképzett és tapasztalt beszélgetőtárs, edző a coach.

MIRE JÓ A COACHING?

Arra, hogy Ön még sikeresebben és nagyobb örömmel végezze munkáját, illetve megoldja a rendszeresen visszatérő problémáit.

A legeredményesebb fejlesztési módszer például az alábbi terülteken:

 • Határozottabb döntéshozatal vezetői helyzetekben
 • Személyes konfliktusok kezelése
 • Munkaidejének hatékony felhasználása
 • Beosztottai hatékony és eredményes irányítása
 • Csapatának motiválása, munkatársai elkötelezettségének fokozása
 • Új feladatok elvégzése vagy új munkakör sikeres betöltése
 • Jövőbeni, előre nem látható kihívásokra való felkészülés
 • Személyes gyengeségek, fejlesztendő területek feltárása és fejlesztése

A coaching segítségével olyan problémáira találhatunk megoldást, amelyeken más módon nem sikerült felülkerekednie. Ha a csoportos képzési forma (pl. tréning) már nem elég, vagy egyéni esetek feldolgozására van szükség, legjobb megoldás a coaching avagy személyi edzés az üzleti világra.

HATÁSÁRA TÖBBEK KÖZÖTT FEJLŐDIK A COACHEE (coacholt személy):

 • céltudatossága
 • helyzetértékelő és kezdeményező készsége
 • felelősségvállalása, elköteleződése
 • problémamegoldó képessége
 • konfliktuskezelési készsége
 • önismerete

A vezetői hatékonyság növelésével a vezető képessé válik arra, hogy jobban bánjon a munkatársaival, hatékonyabban gazdálkodjon az idejével, jobban kezelje a konfliktusokat, biztosabb döntéseket tudjon hozni, így végső soron sikeres vezetővé váljon.

KI A COACH?

A coach egy olyan beszélgetőtárs, aki nagyfokú tapasztalattal és szakmai felkészültséggel rendelkezik, s a külső szemlélő szemüvegén keresztül ad visszajelzéseket a vezető különböző szerepeiről. Egy ilyen szakember értelemszerűen rendelkezik pszichológiai és gazdasági ismeretekkel, illetve saját vezetői, üzleti tapasztalattal. A coach szerepe hasonlatos a személyi edzőjével, elemző látásmódjával visszajelzést ad a coachee tevékenységéről. Majd a feltárt fejlesztendő területek erősítésére sarkall, illetve bevált technikákkal segíti azt.

HOGYAN MŰKÖDIK A COACHING?

“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

A coaching ülések során coach és ügyfele azon dolgozik, hogy felszabadítsák az ügyfélben rejlő erőket, hisz az erő és a lehetőség mindenkiben megvan arra, hogy a saját elképzelései szerint a lehető legboldogabbá tegye az életét és kihozza magából a legtöbbet. A coach segít rátalálni a változás kulcsára, segítséget nyújt a coachee-nak, hogy felismerje rejtett belső erőforrásait.

A coaching ülések sajátossága a precízen kidolgozott beszélgetésvezetés, amely során a coachee figyelmét először az elérendő célokra, majd a lehetséges megvalósítási módokra fókuszáljuk. Itt adott a lehetőség az egyéni elakadások feloldására és a beidegződött vezetői technikák személyes korrekciójára, tökéletesítésére. A coaching alapszabálya, hogy a coach inkább rávezeti a coachee-t az ésszerűbb megoldásokra, mint sem egyből kész tanácsokat adna.

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesülhessen aktuális nyílt képzéseinkről, egyedi akcióinkról vagy hasznos tartalmainkról.

Kövessen minket
Felnőttképzési nyilvántartási szám:

B/2020/000718

Információs linkek