Trade compliance tréning

A globális ellátási láncok, és származási útvonalak védelmét számos új uniós és nemzetközi előírás szolgálja. A tengeri, légi és a közúti forgalmi biztonsága nemcsak műszaki, hanem olyan adatszolgáltatási, nyilvántartási és dokumentálási (okmányolás) feladatok végrehajtásár igényli, melynek elmulasztása súlyos jogkövetkezményekkel járhat. (pénzbírság, fokozott szállítmány, és adózó ellenőrzés, engedélyek megvonása, AEO státusz elveszítése stb.) Az új törvények az ellátási lánc minden szereplőjétől fokozott együttműködést követelnek meg. A képzés célja, hogy a vállalatok egyes szakmai területeinek munkatársai a nemzetközi, uniós és hazai jogszabályokat, előírásokat komplexen, az összefüggéseket feltárva ismerjék meg, hogy az ún. „trade compliance” alapelvének minden üzleti szituációban meg tudjanak felelni.

Az Egyesült Államok által, a globális ellátási láncok védelmére bevezetett ún. „kereskedelmi megfelelőség” program a szakemberektől azt követeli meg, hogy naprakész tudással rendelkezzenek a következő témakörökben:

Tematika:

  • Kereskedelmi partnerek kockázatértékelése; (az ún. Catch All szabály)
  • Az értékesítő (szállító/eladó) felelőssége az indulástól az érkezésig; (szakadási pontok elemzése)
  • Az AEO státusz megszerzése, az AEO gazdálkodók által élvezett előnyök (vámvizsgálat, önadózás stb.);
  • Az új Vámtörvény biztonságvédelmi szabályai;
  • A fuvarozók adatszolgáltatási felelőssége; (vámjogi büntetések)
  • A választott Incoterms klauzula módosulása (vámjog, számvitel és EKAER);
  • A szerződést megerősítő biztosítékok a biztonságvédelmi jog tükrében;
  • Konténerbiztonsági előírások;

A trade compliance tréning időtartama: 2 nap

Érdeklődés további információkról

Kérjük, hogy az alábbi mezők kitöltésével minél pontosabban írják le elképzelésüket, kérésüket. A cégre és igényre vonatkozó mezők kitöltése nem kötelező, ám több információ birtokában pontosabb választ tudunk adni. Az információkérés nem minősül ajánlatkérésnek.
Információkérése a TréningPartner Kft. központi e-mailcímére érkezik, amelyhez csak munkatársainknak van hozzáférése. Az adatok kezelésére adatkezelési tájékoztatónk vonatkozik.

Kapcsolattartó adatai
pl. 06704160699
* szükséges a kitöltése az információkéréshez


Újdonságainkért, híreinkért kövesd a Facebook oldalunkat!