KÉPZÉS CÉLJA

A világon vezető normaidő meghatározási módszer olyan mélységű megismertetése, hogy a résztvevők képesek legyenek annak gyakorlati alkalmazására. Azoknak a módszereknek az áttekintése, amelyek alkalmasak egy-egy feladat elvégzéséhez szükséges idő meghatározására. Az évtizedeken keresztül alkalmazott MTM módszer és az ennek eredményeit egyszerűsített formában alkalmazó MOST módszer rövid összehasonlítása.

Az USA-ban 1975-ben indult útjára a svéd Volvo autógyárnál kidolgozott,  jelenleg világszerte legkorszerűbbnek tekintett norma meghatározási módszer: a MOST (Maynard Operations Sequence Technique – Maynard féle műveleti sorrend módszer).

A módszer statisztikai módszerekkel számított, előre meghatározott időtartamokkal számol. A teljes feladatot – egy kidolgozott logika mentén – mozdulatelemekre bontja, az ezekhez szükséges időtartamokat összegezve kapjuk meg a teljes feladat idejét

A módszer kidolgozásának egyik szempontja az volt, hogy egyszerűbb felépítése miatt a többi módszernél sokkal gyorsabb (olcsóbb, könnyebben megtanulható és alkalmazható) legyen. A tevékenységek gyakran előforduló mozdulatait előre meghatározott sorrendbe csoportosítja. A korszerű módszer teljes mértékben bizonyított, világszerte alkalmazott eszközt képez.

TEMATIKA

1.       Normaidő meghatározási módszerek

2.       A módszerek célja, elért eredménye, korlátai

3.       A MOST rendszer elvei

a.       Fogalmak definíciója

b.      Előre meghatározott mozdulatsorok

c.       Alapvető rendszerek

d.      Mozdulatok elemei a három alapvető rendszerben

4.       A MOST rendszer gyakorlati alkalmazása példákon

5.       A MOST rendszer alkalmazása üzemi körülmények között

6.       A rendszer kiterjeszthetősége speciális feladatokra

Tréning módszer: Előadás – tartalom megbeszélése, Gyakorlatok példákkal, Üzemi gyakorlat , Írásos dokumentációval

JAVASOLT IDŐTARTAM: 3 nap

TRÉNERÜNKRŐL:
Negyvenöt éves, magyar és nemzetközi nagyvállalatoknál, multikulturális környezetben szerzett vezetői és gyárigazgatói tapasztalata felbecsülhetetlen segítség mentoráltjai és a tréning résztvevői számára.

Érdeklődés további információkról

Kérjük, hogy az alábbi mezők kitöltésével minél pontosabban írják le elképzelésüket, kérésüket. A cégre és igényre vonatkozó mezők kitöltése nem kötelező, ám több információ birtokában pontosabb választ tudunk adni. Az információkérés nem minősül ajánlatkérésnek.
Információkérése a TréningPartner Kft. központi e-mailcímére érkezik, amelyhez csak munkatársainknak van hozzáférése. Az adatok kezelésére adatkezelési tájékoztatónk vonatkozik.

Kapcsolattartó adatai
pl. 06704160699
* szükséges a kitöltése az információkéréshez